Wonen

Spiritualiteit in het dagelijks leven...

Al ruim 30 jaar geen utopie, maar werkelijkheid in Lelystad.

Al ruim 30 jaar combineren mensen wonen en werken met dagelijkse meditatie in een meditatiewijk in Flevoland. Aan de rand van Lelystad, op de grens van stad en land wonen ruim 400 volwassenen in het zogenaamde "sidhadorp". Wetenschappelijk onderzoek toont dat mediteren in groepen een positief effect op de omgeving heeft.

 

Uitgaande van die gedachte is destijds deze wijk gestart. Een grote groep mediteert dagelijks 2x in een ruime en comfortabele meditatiehal die de vorm heeft van een achthoekige koepel. De kindvriendelijke wijk heeft al ruim 30 jaar een goedlopende basisschool met peuterspeelzaal. Meditatie vormt een integraal onderdeel van het lesprogramma. De ruim 100 leerlingen en het onderwijzend personeel mediteren dagelijks twee maal op school. De sfeer op school is uitzonderlijk normaal: blije kinderen die elkaar respecteren. Sociale problematiek zoals bijvoorbeeld pesten komt nauwelijks voor.

Verder heeft de wijk een uitstekend vegetarisch restaurant, een ruim gesorteerde biologische supermarkt, een uniek gezondheidscentrum op basis van AyurVeda en kent tal van bedrijven, kunstenaars en therapeuten.
komen wonen
Interesse om hier te komen wonen? Vul nu vrijblijvend het informatieformulier in

 

Informatie over het huren of kopen van een woning in het sidhadorp vind je ook op de website van de woningcorporatie Harmonisch Wonen.

Harmonisch Wonen
geopend maandag 10:00 - 12.00 uur
woensdag 10:00 - 12.00 uur en 14:00 – 16:00 uur

Rivierenlaan 230
8226 LH Lelystad
tel 0320 218 077

www.harmonischwonen.nl