Mediteren

jonge vrouw is aan het mediteren

Kom 2x per dag helemaal tot rust

Door meditatie worden stress en vermoeidheid opgelost. Je denken komt tot rust. Je hebt meer energie en je zit gewoon beter in je vel. De effecten van mediteren zijn onderzocht in talloze wetenschappelijke onderzoeken. Transcendente Meditatie is eenvoudig om te leren. Iedereen heeft het vermogen om tot diepe ontspanning te komen. Meditatie is eenvoudig en simpel; zelfs kinderen kunnen het!

 123leren mediteren

Mediteren hoe doe je dat?
Iedereen heeft behoefte aan ontspanning en rust. Maar hoe creer je dit in een druk en jachtig bestaan? Ons werk, de kinderen, die afspraak, kortom de wereld om ons heen, eist voortdurend dat we onze aandacht naar buiten richten. Het vermogen om met onze aandacht naar binnen te gaan hebben we veelal (nog) niet ontwikkeld in ons leven.

Meditatie oefeningen?
Met Transcendente Meditatie richt je de aandacht op zachte en eenvoudige wijze naar binnen, waardoor je denken steeds rustiger wordt en je lichaam ontspant. De ontspanning ontstaat vanzelf, net zoals tijdens de slaap. Meditatie oefeningen zijn niet nodig, het mediteren gaat namelijk spontaan en vanzelf. Door Transcendente Meditatie ontwikkel je het vermogen om op een natuurlijke wijze tot rust te komen. Anders dan bij slaap, blijf je echter tijdens de meditatie alert en wakker. Terwijl je toch diep geestelijk en lichamelijk ontspant. De rust tijdens meditatie is zelfs dieper dan tijdens slaap!

Mediteren voor beginners
Transcendente Meditatie is voor iedereen gemakkelijk te leren. Het is makkelijk om te doen en kost niet veel tijd. Je zit hierbij gewoon op een stoel en door dagelijks twee maal twintig minuten te mediteren ervaar je vrijwel direct ontspanning en afname van stress. Leren mediteren kan iedereen! 

Meditatie cursus
Regelmatig wordt er een meditatiecursus gegeven voor beginners hier in Lelystad, maar ook in andere steden. Tijdens zijn cursus worden vragen beantwoord als "Wat is meditatie?", "hoe mediteren?" Je leert op de juiste manier te mediteren en merkt direct waarom ook kinderen Transcendente meditatie kunnen doen.

Meditatie weekend
Nadat je de meditatiecursus hebt gevolgd kun je deelnemen aan een meditatieweekend. Een meditatie weekend is een ideale manier om je meditatie extra te verdiepen. Tijdens zo'n retraite kom je echt helemaal tot rust in een comfortabele omgeving. 

Meditatie en omgeving
Meditatie heeft ook een effect op de omgeving. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als 1% van de bevolking van een stad of land Transcendente Meditatie beoefent, er een algehele verbetering van het leefklimaat optreedt. Hier vind je meer informatie over de effecten van meditatie op de omgeving.

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig naar wat meditatie voor jou kan betekenen? Tijdens gratis toegankelijke voorlichtingsavonden krijg je hier uitgebreide informatie over en kun je vragen stellen. Een prima inleiding voor wie meer over meditatie wil weten en beter met stress wil leren omgaan. Je kunt ook deze website voor meer achtergrond informatie bekijken. Heb je interesse of wil je leren mediteren, bel dan 0320 - 216 724 of mail .

Meditatie: ontspannen met minimale inzet en maximaal effect!
mediteren voor beginners