Leren mediteren: een praktijk voorbeeldHoe leer je mediteren? Een docent Duits waagt de stap.

Wat is mediteren & hoe leer je het gemakkelijk? 
Meditatie is een effectieve manier om helemaal tot rust te komen. In meditatie los je stress en vermoeidheid op. De gedachtestroom komt tot rust en daarmee ook je geest. Resultaat van meditatie is meer energie en je voelt je beter in je vel zitten. De effecten van transcendente meditatie zijn op grote schaal wetenschappelijk onderzocht door vooraanstaande universtiteiten....  lees verder >>

Mindfullness en Transcendente Meditatie
Via Mindfullness probeer je bewust aandacht aan jezelf en alles om je heen te geven. Door het bewustworden en loslaten van automatismen en oordelen is het  mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Het is niet de bedoeling dat je in jezelf keert of transcendeert.Mindfullness blijft op het bewuste niveau van de geest en neemt zoveel mogelijk waar zonder daar een oordeel aan te verbinden. Het is een proces waarbij je zelf moeite moet doen.

Vai Transcendente meditatie duik je in je eigen geest en overstijgt datgene dat op het bewuste niveau van de geest speelt. Je transcendeert (depressieve gedachten, zorgen en onrust. Door de ervaring van de onbegrensde stilte binnen in je, je zuivere bewustzijn kom je verfrist en uitgerust uit de meditatie en voel je je beter en positiever. Ook neem je een stuk van de rust en stilte mee in de activiteit waardoor je spontaan meer aandacht en liefde aan anderen en aan jezelf geeft.

Hoewel Mindfullness en Transcendente Meditatie verschillen vertonen de resultaten veel overeenkomsten


Leer nu ontspannen met minimale inzet en maximaal effect!
leren mediteren